אנטיפסטי ירקות בשמן זית

חומרים:

  • 2 בטטות חתוכות לאורך
  • 4 בצלים סגולים (או לבנים)
  • חתוכים לרבעים
  • 2 חצילים חתוכים טבעות
  • 3 ראשי שום חצויים לרוחב
  • 3 שומרים חתוכים לרבעים
  • אשכול אחד או שניים של
  • עגבניות שרי
  • 1 צרור טימין קצוץ גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כוס שמן זית
  • 10 שיני שום קצוצות גס

אופן ההכנה:

מערבבים את הטימין ואת שיני השום עם שמן הזית. על התבנית מסדרים את הירקות. מתבלים עם השמן והשום. מתבלים עם מלח ופלפל.
את ראש השום מניחים עם החתך כלפי מטה. את הבצל חותכים ל-2, כל חצי חותכים ל-2 אבל משאירים צמוד ומניחים עם השטח החתוך כלפי מטה.
את החציל חותכים עם הקליפה בעובי 2 ס”מ לפחות.
מכניסים את התבנית לתנור חם על 180 מעלות.
אופים כ-45 דקות.
ב 15 דקות האחרונות להוסיף את אשכול עגבניות שרי.

רביולי בשמן זית ועגבניות מיובשות

חומרים:

  • 1 חבילת רביולי גבינה
  • מבושל לפי ההוראות ע”ג האריזה
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן עגבניות יבשות קצוצות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4-5 ראשי וגבעולי בצל ירוק קצוצים.
  • חופן עלי בזיליקום שלמים
  • כף טפנד (ממרח זיתים) ירוק או שחור.

     

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית במחבת

מזהיבים שום

מוסיפים עגבניות מיובשות, בצל ירוק, טפנד ואת הרביולי המבושל

מערבבים היטב

מוסיפים את הבזיליקום ומגישים.

עוף שלם בשמן זית ומיץ לימון

חומרים:

  • עוף שלם
  • חצי כוס שמן זית כתית מעולה
  • רבע כוס מיץ לימונים טריים
  • מלח,פלפל שחור
  • 2 ראשי שום טריים (סגולים)
  • עגבניות שרי
  • ארבעה ענפי רוזמרין טרי 

אופן ההכנה:

מחממים מראש את התנור לחום בינוני
(180 מעלות צ’)

מניחים העוף בתבנית משומנת במעט שמן זית.
מנערים יחד את השמן עם מיץ הלימון. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור – לפי הטעם.
יוצקים את הרוטב על חלקי העוף והופכים אותן פעם-פעמיים לאבטחת ציפוי אחיד של העוף ברוטב.
מניחים מסביב את ראשי השום ועגבניות שרי ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים במרכז התנור כ-45 דקות עד שהעוף מוכן

סלט כמו קפרזה

חומרים:

  • שמן זית משובח
  • גבינת מוצרלה
  • 2 מלפפונים
  • 2 עגבניות
  • בצל סגול
  • פלפל
  • מלח גס
  • עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

לחתוך את הירקות לא עבים ולא דקים מדי ולהכניס לצלחת גדולה ועמוקה.
את הבצל הסגול לחתוך דק מאוד ולערבב עם שאר הירקות.
את גבינת המוצרלה לחתוך לפרוסות דקות-בינוניות ולהניח מעל לסלט שחתכנו.
ולבסוף לתבל את הסלט עם כמות נדיבה של שמן זית טוב, מלח הגס ופלפל, לפזר מעל עלי בזיליקום.
ניתן להוסיף רוטב פסטו להעצמת טעם הבזיליקום.